Homepage

Tieners en ouders werken samen aan studeren

Leren kan je nieuwsgieriger maken in een verhaal, een theorie, een vraagstuk. Leren kan je wereld openen en nieuwe kansen bieden. Dat voel je niet altijd, want iets is nooit alleen maar ‘leuk’. Als leren nooit leuk is en je er altijd tegenop ziet, dan is er iets mis. Je kan leren zoals de meesten dat doen, maar we weten uit onderzoek dat dit zelden effectief is. Je kan echter ook op zoek gaan naar diepgaand leren én hoe jij het wil. Dat zal wat zoeken zijn, maar als je jouw manier van leren aansluit bij je sterktes en bij wat je graag doet, dan zijn we flink op de goede weg!

Ga aan de slag met hoe jij het wil. Het kan!

We bieden een begeleidingstraject op maat vertrekkend van wat je kan én graag doet.

Wat maakt ons zo uniek?

Leren leren? Daar doen wij niet aan mee!

Tieners en ouders werken samen aan studeren

Als tiener

Herken je dit? De gewone aanpak werkt voor jou niet. Leren leren voelt aan als een keurslijf waarin je je niet thuis voelt. Waarom moet studeren zo moeilijk zijn? Je bent duidelijk op zoek naar een andere aanpak, eentje die jou ondersteunt want iedereen leert op een andere manier. Om dit te kunnen waarmaken, gaan we samen met jou op zoek naar je sterktes en zwaktes. Deze elementen zetten we bewust in om succeservaringen te creëren. Een strategie op maat voor jou. 

(!) Om effectief te studeren moet je correct kunnen inschatten welk resultaat jouw inspanning zal opleveren. Dat houdt in dat je ook de tijd correct moet leren inschatten. Als het nodig is, gebruiken we ontspanningstechnieken, zodat je met minder stress naar een toets of examen kan. Je zal best nog een tijdje moeten studeren, dus je hebt er alle belang bij om dit haalbaar en aangenamer te maken.

Als ouder

Herken je dit? De gewone studiestrategieën werken niet bij jouw tiener. Je worstelt met de ondersteuning die jouw zoon of dochter nodig heeft. In een traject met jouw tiener zorgen we ervoor dat je elkaar beter begrijpt en weet wat je aan elkaar hebt. We ontwikkelen, samen met jullie beiden, een haalbare en effectieve ondersteuning.

We zoeken een antwoord op de vraag ‘Ik moet er zijn als ouder, maar hoe?‘ We activeren de zelfstandigheid van jouw tiener en kijken welke rol jij aanneemt om hem of haar te motiveren. Wat is voor jullie beiden de juiste balans tussen sturen en ondersteunen?

We geven een live Q&A webinar op 17 november

Wees welkom

Tijdens het webinar gaan we in op wat je kan verwachten tijdens onze sessies, de doelstellingen die we voorop stellen en op welke manier we zullen samenwerken. Graag maken we ook tijd en ruimte voor al jullie vragen en bedenkingen. Laat je gegevens hier achter en we sturen je een link enkele dagen voor het webinar zal plaatsvinden.

In oktober landen onze vaarders in Maasmechelen

De eerstvolgende sessies worden georganiseerd in Campus de Helix te Maasmechelen.

De voorbereidingen zijn volop bezig. In de toekomst bieden we dan ook meerdere reeksen en tijdstippen aan, alsook op andere locaties. Stay tuned! 

Heb je een dringende nood? Contacteer ons via info@ruimtevaarder.com en we helpen je graag persoonlijk verder.

Overzicht geplande sessies

Maandag, 17-19u voor 10- tot 14-jarigen

10 oktober
24 oktober
14 november
28 november
5 december

Woensdag, 17-19u voor 10- tot 14-jarigen

11 januari
25 januari
15 februari
1 maart
15 maart

Maandag, 17-19u voor 10- tot 14-jarigen
16 januari
30 januari
27 februari
13 maart
27 maart

Maandag, 19u30-21u30 voor 15- tot 19-jarigen

10 oktober
24 oktober
14 november
28 november
5 december

Woensdag, 19u30-21u30 voor 15- tot 19-jarigen
11 januari
25 januari
15 februari
1 maart
15 maart

Maandag, 19u30-21u30 voor 15- tot 19-jarigen
16 januari
30 januari
27 februari
13 maart
27 Maart

Prijs per tiener-ouder duo

Prijs: 350 euro

Een totaalprijs voor 10 begeleidingsuren

Een reeks: 5 sessies x2u

Persoonlijke begeleiding in combinatie met peer2peer coaching

Het is de combinatie die de ervaring zo waardevol maakt

Na-traject mogelijk

Dit aan een gereduceerd tarief wanneer je kiest voor de ruimtevaarder die jullie reeks heeft begeleid

Inschrijvingsformulier

Vragen & antwoorden

Heb je nog een andere vraag? Stuur deze gerust naar info@ruimtevaarder.com

Neem ik als ouder samen deel met mijn zoon of dochter (en waarom)?

Inderdaad! Als tiener en ouder schrijf je samen in als duo en neem je ook samen deel aan de sessies in jouw reeks. We werken wel regelmatig met de ouders en tieners apart.

Het allerbelangrijkste is echter dat ouders zien hoe ze hun tiener het best steunen en dat tieners zien hoe ze het best zelfstandig werken. Dat is ons doel en het is veel gemakkelijker om daar samen werk van te maken als we ook effectief samen deelnemen.

Met hoeveel deelnemers zijn we in de groepsessies?

Per reeks hebben we ervoor gekozen om het aantal plaatsen te limiteren tot 9 tiener-ouder duo’s. Op die manier kunnen we garant blijven staan voor onze kwaliteit en de interactiviteit van iedere sessie. We werken namelijk samen aan een succesvolle manier om haalbaar te studeren. 

 De data die zijn voorgesteld lukken ons niet als gezin. Komen er nog andere reeksen op andere weekdagen?

We werken steeds in een reeks van 5 sessies gepland om de 14 dagen. Daardoor proberen we andere hobby ’s zo weinig mogelijk te belasten. We gaan ervan uit dat dit voor een korte periode haalbaar moet zijn, mits je met de organisatoren van de andere hobby ’s goede afspraken maakt. 

Uiteraard komen we in het najaar met nieuwe reeksen, wellicht ook op andere plaatsen. Blijf je graag op de hoogte? Geef dan zeker een seintje of volg ons via sociale media.

Kan ik met mijn kind van de ene reeks naar de anders 'springen'?

Nee, dat kan niet. Er zullen duo ’s inschrijven voor wie het studeren niet altijd even vlot gaat. We vinden het belangrijk dat zij zich veilig en comfortabel voelen om specifieke zaken te uiten. Dat lukt niet/minder makkelijk als er telkens nieuwe gezichten opduiken. 

We respecteren daarom graag de initiële opzet van iedere reeks. Hopend op jullie begrip!

Onze vaarders

Karel Moons
 karel.moons@ruimtevaarder.com 
0486/25.08.43

studeerde psychologie aan de KU Leuven en volgde de theateropleiding aan de Kleine Academie, internationale school voor scheppend theater in Brussel. Hij werkte jarenlang op projectmatige basis in het onderwijs en ontwikkelde zijn visie op strength-based learning door met leerlingen, leerkrachten en buurten aan het werk te gaan. Als (erkend) psycholoog begeleidt hij lerende tieners, jongeren en hun ouders. Aan de UCLL zet hij zijn ruime ervaring in als onderzoeker in internationale projecten. Karel wil de gelijkwaardigheid tussen de lerende en leerkracht bevorderen omdat hij gelooft dat iedereen de specialist is van zichzelf.

Mieke Creemers
 mieke.creemers@ruimtevaarder.com 
0478/64.94.51

studeerde af als leerkracht lager onderwijs en volgde daarna de bachelor zorgverbredend en remediërend leren. Ze bouwde een praktijk uit waarin ze kinderen van de lagere school begeleidde. Na 15 jaar werken in het basisonderwijs maakte ze de overstap naar de lerarenopleiding. Daar werkt ze als studentencoach en leeft ze zich uit in het verduidelijken van didactiek, het geven van vakinhouden en de concretisering naar de praktijk. In haar begeleiding staat het kind of de student centraal en zoekt Mieke hoe zij het best kennis en vaardigheden verwerven. Nieuwsgierigheid is daarin het sleutelwoord.

Kaatje Verlinden
kaatje.verlinden@ruimtevaarder.com 
0494/84.92.44

genoot verschillende opleidingen in communicatie, aangevuld met internationale vorming in Global Affairs, International Business en Psychologie. Ze gaat vanuit haar brede achtergrond steeds op zoek naar linken tussen menselijk gedrag, persoonlijke drijfveren en de bredere (maatschappelijke) context. Op projectmatig vlak begeleidt ze organisaties naar een meer talentgerichte aanpak, verder begeleidt ze persoonlijke groeitrajecten steeds met de focus op talent, ontwikkeling en leren. Graag brengt ze deze kennis richting tieners en hun ouders zodat strength-based learning breder verankerd wordt binnen de maatschappij.

Hou me op de hoogte!

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe geplande reeksen. Laat onderaan je e-mail adres achter en we sturen je een bericht van zodra de volgende sessies gepland zijn.

Copyright 2023 © All rights Reserved to Ruimtevaarder.