Sterk in Strenghts - based learning

Tieners en ouders werken samen aan studeren

Leren kan je nieuwsgierig maken in een verhaal, een theorie, een vraagstuk. Leren kan je wereld openen en nieuwe kansen bieden. Dat voel je niet altijd, want iets is nooit alleen maar ‘leuk’. Als leren nooit leuk is en je er altijd tegenop ziet, dan is er iets mis. Je kan leren zoals de meesten dat doen, maar we weten uit onderzoek dat dit zelden effectief is. Je kan echter ook op zoek gaan naar diepgaand leren en hoe jij het wil. Dat zal wat zoeken zijn, maar als je jouw manier van leren aansluit bij je sterktes en bij wat je graag doet, dan zijn we flink op de goede weg! 

We begeleidingstraject op maat vertrekkend van wat je kan én graag doet.

Wat maakt ons zo uniek?

Leren leren? Daar doen wij niet aan mee!

Als tiener 

Herken je dit? De gewone aanpak werkt voor jou niet. Leren leren voelt aan als een keurslijf waarin je je niet thuis voelt. Waarom moet studeren zo moeilijk zijn? Je bent duidelijk op zoek naar een andere aanpak, eentje die jou ondersteunt want iedereen leert op een andere manier. Op dit te kunnen waarmaken gaan we, samen op zoek naar je sterktes en zwaktes. Deze elementen zetten we bewust in om succeservaringen te creëren. Een strategie op maat voor jou. 

Om effectief te studeren moet je correct kunnen inschatten welk resultaat jouw inspanning zal opleveren. Dat houdt in dat je ook de tijd correct moet leren inschatten. Als het nodig is, gebruiken we ontspanningstechnieken, zodat je met minder stress naar een toets of examen kan. Je zal best nog een tijdje moeten studeren, dus je hebt er alle belang bij om dit haalbaar en aangenamer te maken. 

Als ouder

Herken je dit? De gewone studiestragieeën werken niet bij jouw tiener. Je worstelt met de ondersteuning die jouw zoon of dochter nodig heeft. In een traject met jouw tiener zorgen we ervoor dat je elkaar begrijpt en weet wat je aan elkaar hebt. We ontwikkelen , samen met jullie beiden, een haalbare en effectieve ondersteuning.

We zoeken een antwoord op de vraag: ‘Ik moet er zijn als ouder, maar hoe?‘ We activeren de zelfstandigheid van jouw tiener en kijken welke rol jij aanneemt om hem of haar te motiveren. Wat is voor jullie beiden de juiste balans tussen sturen en ondersteunen?